Blog

Com incrementar els beneficis del teu local amb màquines recreatives

Tenir un negoci d'hostaleria és de tot menys fàcil, malgrat la idea que pugui existir. Els qui regenteu cafeteries, cerveseries, locals de copes o bars de menú, tots vosaltres sabeu el difícil que és quadrar comptes a final de mes. Per això, us intentem orientar aportant idees de màrqueting o d'estalvi en la il·luminació, perquè els números siguin una mica més amables a dia 30. En aquesta ocasió us parlem de les màquines recreatives i del seu interès per a tenir uns ingressos fixos al final de cada mes.

Quina màquina recreativa triar?

Abans de res fa falta ser conscients que en el mercat existeixen diversos models de màquines recreatives. No totes donen la mateixa rendibilitat. Cada màquina té un joc i unes característiques i la màquina que funciona perfectament a Osca pot ser que no sigui tan popular entre els clients d'un bar de Barcelona. Per això és interessant informar-se de les tendències del mercat i de què té més èxit per a triar una màquina recreativa que de debò resulti rendible quan s'instal·li en el local. En aquest sentit és potser més interessant optar per les operadores de màquines recreatives independents, perquè no estan lligades a cap fabricant i per això poden oferir tot tipus de màquines atenent només a si són rendibles o no, i no a qui les fabrica.

Avantatges de comptar amb màquines recreatives en el teu local:

-Un imprescindible per a molts clients

Es diu que l'home és animal de costums i en efecte això juga un paper a l'hora de comptar ingressos al final de mes. En quin sentit? A Espanya fa molt que les màquines recreatives formen part de l'escenari d'oci i per tant hi ha moltes persones que s'han criat al so de les recreatives i que estan acostumades a tirar unes monedes en el seu joc favorit mentre gaudeixen d'una bona canya. Si els lleves una part d'aquesta equació negant-los la màquina recreativa, és probable que prefereixin anar a un altre bar. Així que respecta els gustos i costums de la clientela i t'estaràs assegurant la seva satisfacció i, més interessant, el seu retorn. Al cap i a la fi això que l'home és animal de costums jugarà al teu favor, perquè si en el teu local li ofereixes tot el que pot voler, no haurà de fer l'esforç de buscar un altre local. I un client fidel és el millor que li pot passar a un negoci.

-Fidelitat a la teva màquina

Aprofundint una mica més en el que comentàvem ara, els clients també poden fer-se fidels a la teva recreativa. Per quina raó? A vegades no hi ha una raó concreta sinó més aviat una sèrie de factors que fan que un client se senti més a gust en un local que en un altre. I el millor és que sigui el teu. Encara que una raó poderosa és que, com dèiem també abans, li donis el joc que més li agrada. Si els teus clients són fanàtics de la RF Neopolis, no els posis la Càmping Cash. Si a la RF Neopolis li agregues que la il·luminació és perfecta per a jugar una bona estona sense que es cansi la vista, que hi ha un col·legi davant i la teva màquina és la forma perfecta per a matar el temps fins que els pares han d'anar a buscar als seus fills… Crea alguna cosa diferent i tindràs a clients fidels.

-Més consumicions

Hi ha raons secundàries que fan que una màquina recreativa sigui una gran opció per a qualsevol negoci d'hostaleria. Com que incrementa els teus beneficis en consumicions. Els qui es prenen una copa mentre estan jugant una partida solen beure de xarrup en xarrup i de forma distreta, de manera que fàcilment s'hauran acabat la seva copa abans que s'adonin. I et demanaran una altra beguda. Això multiplicat pel nombre de clients que juguin en la teva màquina (o màquines) recreatives li dóna un sucós extra a la teva caixa.

-Beneficis fixes

I una altra de les claus que no cal oblidar en quant a perquè t'interessa tenir una recreativa en el teu local és aquesta, sens dubte. Les màquines recreatives requereixen d'unes monedes a canvi de concedir un temps de joc (amb opció a premi en les màquines tipus B). Això significa que al final de mes tindràs una recaptació assegurada provinent només de la màquina. I no està res malament tenir aquest ingrés fix. En els casos en els que les recreatives ingressen més arriben a pagar el lloguer del local. Així que no cal menysprear-les.

A Espanya el sector del joc representa el 5% del PIB i mou 27.500 milions d'euros només en l'àrea de Catalunya, per exemple. Val la pena treure-li partit a aquesta opció si redundarà en la bona marxa del teu negoci.

Font: Barra de Ideas