Blog

Els casos d'èxit d'hostaleria per a combatre el canvi climàtic

La lluita contra el canvi climàtic és cosa de tots i el sector de l'hostaleria també s'esforça per ajudar el medi ambient i complir l'Acord de París de 2016. Exemple d'això són els restaurants La Barraca, a Tarragona; Casa Elena, a Toledo; i K&CO, a Madrid, mereixedors del reconeixement públic de la iniciativa Hostaleria #PorElClima per ser models en favor del medi ambient.

Aquesta plataforma, impulsada per Coca-Cola dins de la Comunitat #PorElClima, busca ajudar els bars i restaurants a ser més sostenibles amb consells, eines i bones pràctiques; donar visibilitat a aquells que actuen enfront del canvi climàtic i crear conscienciació mediambiental en el sector.

Casa Elena, en el municipi toledà de Cabanyes de la Sagra, defensa la filosofia slow food, en la qual “es protegeixen les tradicions regionals gastronòmiques, els seus productes, els seus mètodes de cultiu, la forma de treball dels productors locals i els sabors tradicionals”, assegura César Martín, gerent d'aquest restaurant construït sobre l'antiga casa dels seus avis.

La majoria dels productes que serveix aquest establiment són de quilòmetre 0, és a dir, “els obtenim en un radi d'aproximadament 100 quilòmetres, la qual cosa ens assegura qualitat i preu”, apunta César.

No només això, sinó que ell i el seu equip han implantat altres accions que ajuden a reduir la petjada de carboni del negoci. “Tenim un pla de formació en temes d'energia per a tota la plantilla, en el qual inculquem l'important que és reduir el seu consum”, compte. “A més, reciclem el 85% dels residus que generem”, afegeix César, el repte dels quals és “divulgar aquesta filosofia del slow food i la sostenibilitat entre tots els hostalers de la zona, però també a nivell nacional, perquè continuï creixent pel bé del planeta”.

El compromís de César contra el canvi climàtic no només li ha valgut el reconeixement d'Hostaleria #PorElClima, sinó també un dels Premis Nacionals d'Hostaleria que atorga HOSTALERIA D'ESPANYA, concretament el premi ‘Empresa hostalera compromesa amb la responsabilitat social’.

Font: Hostaleria Digital