Blog

Els pagaments en efectiu NO suposen un risc

L'OMS desmenteix el dogma

Sabies que segons un estudi avalat per l'OMS, els pagaments en efectiu no suposen un vehicle de transmissió significatiu del coronavirus? Els bitllets i monedes, com qualsevol superfície, es poden contaminar per agents infecciosos, però el risc de contreure la Covid-19 és molt baix, conclou l'informe.

Aquest estudi de l'OMS confirma les conclusions de figures rellevants en la matèria, com Albert Bosch, president de la Societat Espanyola de Virologia, qui declara que els bitllets i monedes són focus d'infecció de virus molt poc rellevants. Xavier Abad, cap de la Unitat d'Alta Contenció Biològica del IRTA-CReSA i professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona reafirma aquestes conclusions i assenyala que la probabilitat de contagi per tocar una moneda és insignificant. Tot i així, hem de tenir en compte que els mètodes de pagament més segurs són els que es realitzen a través del mòbil o targetes contactless ja que eviten qualsevol tipus de contacte.

“També és important comentar que el temps en què el coronavirus és infecciós sobre una superfície no és molt llarg en comparació amb altres virus”, afirma Albert Bosch. De fet, el paper dels bitllets d'euro, fabricat a partir de fibres de cotó, és porós, i en aquesta mena de superfícies és menys favorable que el virus persisteixi. Pel que fa a les monedes, estan fabricades amb aliatges amb un alt percentatge en coure, un material en què s'ha vist que la vida mitjana del virus és de només quatre hores. Per tant, “és molt més probable que el contagi es produeixi per proximitat amb una persona infectada que per pagaments en efectiu”, assegura Xavier Abad.

T'ajudem a fomentar la seguretat en el teu local

A Eurogame, per a minimitzar encara més el risc de contagi, netegem i desinfectem periòdicament les nostres màquines. Així, el teu establiment pot comptar amb la màxima garantia de seguretat per a tu i els teus clients. Més informació sobre nosaltres aquí.