Blog

Màquines escurabutxaques: un joc amb història

De la màquina de pòquer a l'escurabutxaques moderna

Sabies que la màquina de joc precursora de les escurabutxaques actuals estava basada en el pòquer? La febre del Texas Holdem va impulsar Sittman i Pitt de Nova York a desenvolupar una màquina per als aficionats a aquest joc de cartes el 1891. Aquesta màquina comptava amb cinc rodets anb un total de 50 cares de cartes. Els jugadors podien guanyar premis com begudes gratis, tabac i diferents tipus de productes. 

Uns anys més tard, el 1895, Charles August Fey va fabricar a San Francisco la primera escurabutxaques que permetia pagaments en metàl·lic. Va reemplaçar els cinc rodets existents per tres, així com les cartes per cinc símbols: cors, diamants, piques, ferradures i una campana de la llibertat. El pagament més alt es donava per tres símbols de campana, amb la qual cosa, la màquina es va batejar com Liberty Bell. Com Fey no va sol·licitar una patent pel seu disseny, va ser copiat per mols altres fabricants.

El 1902 les màquines escurabutxaques van ser prohibides als Estats Units, per això, va començar l'era de les màquines de la fruita amb Herbert Mills i la seva Operator Bell. En aquestes màquines els símbols eren fruites i els premis es pagaven en xiclets i dolços del sabor corresponent. En aquest moment, la Bell-Fruit Gum Company va afegir el seu propi símbol, el conegut BAR.

Una raó per la qual les màquines escurabutxaques tenien tant d'èxit era la palanca. Aquest enfocament manual donava la sensació als jugadors de poder controlar el joc. Aleshores, va ser per ella que va néixer el sobrenom "la bandida d'un sol braç".

Així doncs, durant molts anys les màquines escurabutxaques es van mantenir purament mecàniques però va anar en 1964 quan Bally va llançar la primera escurabutxaques completament electromecànica: Money Honey.

Més endavant, el 1976, la companyia Fortune Coin va crear la primera vídeo-escurabutxaques. Amb els anys va deixar d'incloure's la palanca ja que no era necessària per al seu funcionament. El 1996 es va llançar Reel'Em In per indústries WMS: la primera vídeo-escurabutxaques amb una segona pantalla de bonificació.

Durant aquests anys, les màquines escurabutxaques es van fer cada vegada més populars en casinos, i Las Vegas es va convertir en un referent mundial d'aquestes màquines així com del joc en general. Quant a Espanya, l'expansió de les màquines escurabutxaques va ser frenada per la dictadura franquista. Durant aquest període només es permetia apostar a les quinieles, el cupó de l'ONCE i les carreres d'hípica. Aleshores, va ser el 1977 quan es va legalitzar el joc en aquest país i es van popularitzar les màquines escurabutxaques en bars i cafeteries.

Va ser en aquest moment quan va néixer el nostre projecte: Eurogame

Portem més de 40 anys oferint tot tipus de màquines recreatives per als jugadors més exigents. Vam veure en l'aixecament de la prohibició una oportunitat de satisfer la demanda de màquines recreatives tant en hostaleria com en altres establiments. A dia d'avui, continuem treballant per a proporcionar-te les millors solucions per al teu negoci. Consulta el nostre catàleg de màquines tipus B i no dubtis en contactar-nos.